Höstens serier del 1

Som seriejunkie har jag relativt bra koll på vilka nya serier som kommer ut när och nu har de allra flesta släppt i alla fall sitt första avsnitt så nu är det dags för en liten subjektiv recension. Observera dock att jag bara recenserar de serier jag sett och varit intresserad av. Det finns givetvis många fler.

Varning för plottavslöjande och spoilers!

Betyg 1

Revolution – Närliggande framtidsdystopi där all el försvunnit. Lampor, datorer, bilar – ALLT släcks plötsligt ned världen över för att aldrig mer komma tillbaka. Serien utspelar sig några år efter elens mystiska försvinnande. I denna framtid existerar inte längre landet USA och milis har tagit över samtidigt som motståndsgrupper försöker få tillbaka landet till en demokratisk plats och ibland hintas det om att elen kan komma att återställas, och bara en man vet hur! Rambo! Eller ja, han beter sig ungefär som Rambo i alla fall. Folk blir mördade kors och tvärs och verkar ha tappat allt fotfäste när deras iphones slutat fungera. – Klart man blir mordisk när man inte längre kan spela angry birds.
I vissa aspekter kan man se att de gett sig på att försöka få in lite steam punk, men de gör aldrig något av det heller.
Nä hörni, det finns för många logiska luckor i denna soppa, manuset och framför allt skådespelandet är undermåligt. Jag spår att denna går en eller max två säsonger. Om ni vill kolla på intressant framtidsdystopi, se hellre Falling Skies, typ samma sak, fast med Aliens.
Hunted
Var tvungen att gå tillbaka och kolla på avsnittet för att ens se vad detta handlade om. Nåväl, en kvinnlig spion (Melissa George som bland annat gästspelat i Alias och Grey’s Anatomy) är ute på farligt uppdrag, vilket slutar med att hon blir skjuten i magen. De spolar ett år framåt och nu befinner sig vår spion i en stuga i… Skottland?… Irland kanske. I alla fall verkar hon väldigt upptagen med att öva på att hålla andan under vatten, leta konstiga symboler i dagstidningar och träna. Till middag blir det stekt ”pork and ham” på konserv, tydligen det enda hon äter i och med att skafferiet är proppat med denna delikatess. Hon joggar lite till och dagen efter återvänder hon till företaget? Myndigheten? för att hämnas? Och varför hade hon köpt så himla mycket konserver när hon bara skulle vara där en dag till, gah vad det stör mig! Som tittare får man inte riktigt veta mer än att hon var gravid när hon blev skjuten, förlorade barnet, nu inte litar på någon samt att företaget hon nu är återanställd på inte riktigt vet om de vill ha henne levande eller död. Detta känns ironiskt nog som ett mellanting mellan Alias och Homeland. Serien vill väldigt mycket men lyckas inte. Istället blir det ett mellanting mellan Alias spexighet och Homelands verklighetsanknytning. Istället för att bli nyfiken på grund av alla återblickar blir jag bara trött, det var riktigt kämpigt att ta sig igenom första avsnittet och jag skulle aldrig orka med ett andra – Därav ettan.

Arrow
Baserad på serien Green Arrow kommer denna superhjälte – En ung man strandas efter förlisning, där hans far och älskarinna dör på en öde ö i 5 år, innan han räddas av fiskemän och får komma tillbaka till civilisationen. Läkarna berättar att han har ärrvävnad på mer än 20% av sin kropp – Som tur är har han det inte i ansiktet eller så att hans hunkmuskler inte syns så vi kan lugnt titta vidare. Oliver Queen berättar dramatiskt att under dessa 5 år har han bara haft en tanke – Att överleva, att överleva så han kan komma tillbaka och hämnas på dem som förgiftat hans stad. Men allt är inte som han tänkt sig, hans lillasyster är nu tonåring och tar droger, mamman har gift om sig och före detta flickvännen är fortfarande arg över att han var otrogen med hennes syster som dog under båtolyckan. Jobbigt för Oliver detta! Han har i alla fall kvar sina raka vita tänder, undrar vad han använde för blekningsmedel där borta på ön, sten kanske? Gillar man superhjälteserier kommer man nog finna detta måttligt underhållande ändå. Men ganska krystat och uttjatat tema.
Beauty and the Beast

En ung kvinnas mamma blir mördad och själv blir hon jagad in i skogen av mördarna tills ett mansliknande odjur räddar henne genom att döda förövarna. Ingen tror på henne och några år framåt arbetar hon som kriminalpolis, då hon kommer över ett fall som leder henne till mannen som räddade henne från att gå samma öde till mötes som sin mor. Man kan ana ett framtida kärleksdrama! Tur nog så är ju inte odjuret ett odjur hela tiden, det är lite mer som hulken, emellan sina utbrott förvandlas han tillbaka till hunkig man candy. Jag vill verkligen gilla detta i och med att huvudkaraktären spelas av Kristin Kreuk, ni vet Lana från Smallville. Men än så länge är det ganska tunt och fjantigt. Både Arrow och Beauty and the Beast kommer dock från cwtv som tidigare gett oss Gossip Girl, Supernatural och Vampire Diaries – Så kanske får man bara svälja att alla är väldigt idealmässigt snygga… Borde väl ge dem betygen 1,5 bara för att skilja dem från de riktiga bottennappen Revolution och Hunted.
Betyg 2


The Mob Doctor

Detta är ju tydligen baserat på en bok. Men annars skulle jag verkligen tro att de satt där och tänkte – Alla gillar ju sopranos! Och alla gillar doktorsserier! Vi gör en som är båda samtidigt! Nyskapande! Det handlar alltså om en kvinna som är i skuld till maffian och på grund av detta får utföra massor av tvivelaktiga uppdrag, typ rädda maffiosos och underhuggare eller bli ombedd att mörda patienter. Jag kanske är gammalmodig, men jag ogillar verkligen detta blandande av genrer. Många kommer säkert gilla detta, skådespelandet är solitt och de kanske finner huvudkaraktärens strid med sig själv spännande, när hon får laga ihop en snubbe som precis försökt mörda barn. Jag finner det tråkigt, oengagerande och bara blaha. Ser om Sopranos och ER istället.
Perception OCH Elementary
Tänkte att vi tar dessa samtidigt eftersom plotten är pretty much the same –
Supersmart, men lite galen man löser brott med kvinnlig side kick. Elementary anspelar på Sherlock Holmes, Watson är här spelad av en kvinna (Lucy Liu) som ska se till att Sherlock inte gör något dumt, typ tar droger eller dylikt. Sherlock framstår här som mer douchig än vanligt och det finns en hel del bättre adaptioner på Sherlock Holmes om man nu är intresserad av det. I Elementary är visserligen den manliga huvudkaraktären inte lika otrevlig och verkar ha en del sympatiska sidor. Han är professor i psykologi och lider också av grav schizofreni och vanföreställningar. Hans gamla student (spelad av Rachael Leigh Cook, ganska aktiv under åren 1998-2001, bland annat i She’s all that) är nu utredare hos polisen och anlitar sin professor på konsultbasis. Mellan student och professor verkar det ju spira någon slags romans, eller är det bara professorns vanföreställningar? Denna serie är tämligen intressant, men engagerar inte mig fullt ut och får därför bara en tvåa. Elementary kör ju däremot på ett gammalt beprövat koncept och har man inte sett tusen Sherlock Holmes filmer, eller är ett väldigt stort fan som välkomnar allt kommer man nog att gilla! Själv är jag trött på douchiga jättesmarta män som löser gåtor, House, The Mentalist etc..
Ganska intressant dock att så många serier använt sig av kända kvinnliga skådisar (varav det var de jag nämnde). Nästa del kommer innehålla de nya serier som fick betyget 3-5. Håll till godo!

Annonser

5 thoughts on “Höstens serier del 1

  1. Beauty and the beast! Det är ju en remake av 80/90-talsserien med Linda Hamilton! Och han gubben från Sons of anarchy. Minns den väl trots min späda ålder. Undrar om den slutar samma, då är det ju inget kul att kolla…

  2. The Mob doctor är en av mina favoriter. De första avsnitten var inget att hänga i granen men sen blir det verkligen bättre och bättre. Synd att dom la ner den=(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s