Fettfobiska puckon

Jag har ju sedan några veckor tillbaka inlett ett bloggsamarbete på fatshionistas.se och det är faktiskt jättekul att blogga tillsammans, man får ett helt annat driv när man har en riktning och teman att jobba efter. Men till skillnad från denna blogg, där jag ALDRIG och jag upprepar aldrig fått en kommentar i stilen ”gå ner i vikt tjockis”, ”äter man rätt och tränar så går man ner i vikt” så dyker dessa upp med jämna mellanrum på fatshionistas.se

Kanske blir det overload för stackarna, 6 tjocka kvinnor på samma gång. Som tycker om sig själva?!

Detta kommer upp till trots att vi skriver att vi inte publicerar dylika kommentarer.

Nu försöker vi ju, om kommentaren slinker igenom av ett eller annat skäl besvara den lugnt, sansat och täckande. Men helt allvarligt vill jag bara dunka något hårt i deras huvud. En fet höger. Rakt i nyllet!

Alla historier jag hört om tjockas upplevelser, hur deras ”vänner”, familj eller kompletta främlingar bara antagit att de vill gå ner i vikt och kommenterar friskt angående deras kropp och deras liv gör mig till en väldigt förbannad tjockis.

HUR kan någon tro att det är okej att kommentera på det sättet kring en annan människa?
Fettfobin sträcker sig heller inte bara till puckade kommentarer från dem som borde älska och stötta en mest. Tjocka får sämre vård, har svårare att få anställning och får ett konstant flöde från media och samhälle om hur deras kropp inte är acceptabel. Genom antingen reklam om viktminskning, genom den tjocka kroppens själva ickevarande eller genom ännu mer puckade politiker som tycker att tjocka ska betala mer skatt. (Låt oss inte ens gå in på hur jävla förbannad det gör mig att skattebetalare ser till att den där mannen kan åka på solsemester. FYFAN!)

Från barnböcker om barn som går ner i vikt, till att livsmedelsverket förklarat i en debattartikel att tjocka personer har sämre livskvalité. Och överlag att samhället inte är byggt för en tjock kropp, allt från biografer till nöjesfält är utformade från den smala kroppen och exkluderar ständigt den tjocka.

Läs gärna detta utmärkta inlägg om thinpriviledge (smalprivilegium) av Hanna.

Upp till kamp mother fuckers.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s