Landets svagaste länkar

I dagens SVD står det att Reinfeldt vill inleda femte steget i hans vansinniga skattesänkningskalas.. Och det är inte att jag inte är för skattesänkningar.. Utan det handlar om vart man tar kapitalet ifrån som gör skattesänkningen möjlig..

Vad har hänt sen högerregeringen börjat styra?

Det är enkelt – En stark medelklass och de rika har blivit rikare. De som haft det absolut svårast har fått det sämre. Men det är ju bara bra att motivera svårt sjuka patienter till arbete, några föll genom det hålfyllda nätet och begick självmord, flera har förlorat hus och hem och lever nu på nåd hos släktingar och vänner.. Trots att de betalat skatt i 20 år, 30 år.. Så är de nu en belastning för samhället och ska rensas bort.

”Man måste knäcka några ägg för att göra omelett”..

Vem har tjänat mest.. Reinfeldt och alla i hans (eller över hans) lönekategori.. Regeringen har sålt ut företag, dragit ner på sjukvård, skola, järnväg samt sänkt stödet för de sjuka och de arbetslösa för att ha råd med skattesänkningar som inte ger fler arbeten..

Det är svårt att förstå den här verkligheten om man inte befinner sig i den.. Men när man ser vänner och familj gå på knäna av en omänsklig politik… Vem har fått det bättre? Det är enkelt… De som inte behövde det..

 

Idag är ordet solidaritet snarast ett skällsord.. Något som stämplas med en naivitet och en ovilja att arbeta, när det borde stå för något annat..  En vision om ett land, där vi lyfter upp varandra istället för att trycka ner i marken.

 

Ett land är bara så starkt som sina svagaste länkar. Och vi har medvetet brutit upp våra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s